Διατήρηση Της Πιστότητας Κατά Την Κοινή Χρήση Εγγράφου στο Word

Posted on Updated on

Preserve Fidelity When Sharing This Document in Word

Πολλές φορές δημιουργούμε έγγραφα στο Word με διαφορετικές γραμματοσειρές που έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να μοιραστούμε αυτά τα έγγραφα με άλλους που δεν έχουν εγκαταστημένες τις γραμματοσειρές στον υπολογιστή τους; Το αποτέλεσμα είναι ότι πιθανόν αυτοί οι άνθρωποι που λαβαίνουν αυτά τα έγγραφα, να μην βγάζουν άκρη και νόημα όταν τα ανοίγουν. Αυτό το μικρό πρόβλημα μπορεί να λυθεί απλά και γρήγορα. Πριν μοιραστούμε αυτά τα έγγραφα με άλλους, θα πρέπει να ενσωματώσουμε αυτές τις γραμματοσειρές μέσα στο έγγραφο. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή backstage όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού έχουμε μεταφερθεί σε προβολή backstage, επιλέγουμε την κατηγορία Επιλογές (Options) από τα δεξιά του μενού.

File Options

Αφού επιλέξουμε την κατηγορία Επιλογές (Options) εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Word (Word Options) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Από τα αριστερά του παραθύρου διαλόγου Επιλογές του Word (Word Options) επιλέγουμε την κατηγορία Αποθήκευση (Save). Σε αυτήν την κατηγορία Αποθήκευση (Save) μπορούμε να προσαρμόσουμε τον τρόπο αποθήκευσης του εγγράφου.

Word Options

Αφού επιλέξουμε την κατηγορία Αποθήκευση (Save), πλοηγούμαστε στο κάτω μέρος του παραθύρου μέχρι να εντοπίσουμε την περιοχή που αναγράφει:

Διατήρηση Της Πιστότητας Κατά Την Κοινή Χρήση Αυτού Του Εγγράφου (Preserve Fidelity When Sharing This Document). Στα αριστερά της εντολή, μπορούμε να επιλέξουμε το πτυσσόμενο μενού ώστε να ορίσουμε για ποιο έγγραφο θέλουμε να διατηρήσουμε την πιστότητά του. Μπορούμε να διατηρήσουμε την πιστότητα είτε για το Τρέχων Έγγραφο (Current Document) ή για όλα τα Νέα Έγγραφα (New Document).

Preserve Fidelity

Το μόνο που μένει να κάνουμε σε αυτήν την περιοχή είναι να ενεργοποιήσουμε το κουμπί ελέγχου που βρίσκεται στα αριστερά της εντολής Ενσωμάτωση Γραμματοσειρών Στο Αρχείο (Embed Fonts In The File). Αφού τελειώσουμε πατάμε στο κουμπί ΟΚ στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές Του Word (Word Options) και τελειώσαμε. Αυτόματα το Word ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες γραμματοσειρές μαζί και τα τοποθετεί στο έγγραφο. Τώρα μπορούμε να μοιραστούμε το έγγραφο αυτό άφοβα μαζί με τους υπόλοιπους.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video που περιγράφει το χαρακτηριστικό Διατήρηση Της Πιστότητας Κατά Την Κοινή Χρήση Αυτού Του Εγγράφου στο Word (Preserve Fidelity When Sharing This Document in Word).

Preserve Fidelity When Sharting A Document in Word 13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s