Γρήγορη Εκκίνηση Στο PowerPoint 365

Posted on

Quick Starter Feature in PowerPoint 365

Ένα νέο χαρακτηριστικό κάνει την εμφάνιση του στο PowerPoint 365. Το όνομά του: Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Start). Τι κάνει όμως αυτό το χαρακτηριστικό;

Δημιουργεί μία Διάρθρωση (Outline) στο PowerPoint, το οποίο μας βοηθάει να ξεκινήσουμε την αναζήτηση ενός θέματος της επιλογής μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να καταχωρίσουμε ένα Θέμα (Topic) και voila, μετά από μερικά ακόμα βήματα, μία Διάρθρωση Παρουσίασης (Presentation Outline) έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες τις οποίες έχουμε καταχωρίσει και ανάλογα με τις επιλογές μας.

Quick Start in PowerPoint Greek

 Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να χρησιμοποιήσουμε την Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter) στο PowerPoint είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Πιστέψτε με, θα πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζεται γιατί πρόκειται για ένα καταπληκτικό και χρήσιμο χαρακτηριστικό. Αφού ξεκινήσουμε το PowerPoint, από την Προβολή Backstage (Backstage View), και εκεί που βρίσκονται όλα τα Πρότυπα (Templates) επιλέγουμε τη Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Η Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter) δημιουργεί μία Διάρθρωση (Outline) για να μας βοηθήσει στο ξεκίνημα αναζήτησης θέματος της επιλογής μας.

PowerPoint QuickStarter

Αφού επιλεγεί η Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter), εμφανίζεται η οθόνη Καλωσορίσματος (Welcome Screen), όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα. Εδώ:

Καταχωρούμε Ένα Θέμα, Και Θα Δημιουργήσουμε Μία Διάρθρωση Για Να Σε Βοηθήσουμε Να Ξεκινήσεις Την Παρουσίαση

Enter A Topic, And We’ll Create An Outline To Help You Start Our Presentation

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο κουμπί Έναρξη (Get Started) που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου Καλωσορίσματος και είμαστε έτοιμοι.

Welcome To PowerPoint Quickstarter

Όταν χρησιμοποιούμε την Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter) για την πρώτη φορά, εμφανίζεται η οθόνη Έξυπνες Υπηρεσίες Για Τη Δουλειά Σου (Intelligent Services For Your Work), όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω όπου και πληροφορούμαστε για τα εξής:

Maximize Your Productivity With Cloud-Powered Services. These Features Help You Improve Your Writing In Word, Deliver Dynamic Presentations In PowerPoint And Prioritize The Emails That Matter The Most To You In Outlook. Office Will Use Your Searches And Document Content To Support And Improve The Intelligent Services For You

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συμφωνήσουμε και να πατήσουμε στο κουμπί Ενεργοποίηση (Turn On) για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Search Here To Get Started

Στην επόμενη οθόνη της Γρήγορης Εκκίνησης (Quick Starter) που ονομάζεται Πραγματοποιήστε Αναζήτηση Εδώ Για Να Ξεκινήσετε (Search Here To Get Started), το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πληκτρολογήσουμε το Θέμα (Topic) στο Πλαίσιο Κειμένου Αναζήτησης (Search Text Box), ή να επιλέξουμε ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Search Here To Get Started

Στην επόμενη εικόνα, έχω πληκτρολογήσει Greece στο Πλαίσιο Κειμένου Αναζήτησης (Search Text Box), και από τη στιγμή που έχω πατήσει στο κουμπί Αναζήτηση (Search), μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελέσματα σύμφωνα με Θέμα (Topic) μας εμφανίζονται. Τότε θα πρέπει να επιλέξουμε ένα από αυτά τα αποτελέσματα για να προχωρήσουμε.

Pick Your Starter Slides

Αφού έχουμε επιλέξει ένα Θέμα (Topic), στην επόμενη οθόνη Επιλέγουμε (Pick) τις Διαφάνειές Εκκίνησης (Starter Slides). Σε αυτήν την οθόνη εμφανίζονται κάποια Πρότυπα (Templates) που έχει επιλέξει η Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter) βασιζόμενη στο Θέμα (Topic) μας. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε αυτές που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για να ξεκινήσουμε την Παρουσίαση (Presentation). Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε αυτές που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τη δημιουργία της Παρουσίασή (Presentation) μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τα κουμπιά ελέγχου που βρίσκονται στο πάνω δεξιό μέρος του κάθε Πρότυπου Διαφάνειας (Slide Template) ή να επιλέξουμε το κουμπί Επιλογή Όλων (Select All) που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της οθόνης όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

Pick Your Starter Slides

Στο επόμενο και τελευταίο στάδιο της Γρήγορης Εκκίνησης (Quick Start) μπορούμε να Επιλέξουμε Εμφάνιση (Pick A Look). Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε την εμφάνισή που θέλουμε για τις Διαφάνειες (Slides) και να πατήσουμε στο κουμπί Δημιουργία (Create) που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της οθόνης.

Pick A Look

Αφού πατήσουμε στο κουμπί Δημιουργία (Create), και έχουμε φτάσει στο τελευταίο στάδιο, ειδοποιούμαστε ότι όλα είναι έτοιμα και γίνεται η Σύνθεση Της Παρουσίασής Μας Στο QuickStarter, όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω.

Putting Together

Αυτό είναι!!! Η Διάρθρωση (Outline) είναι έτοιμη για εμάς για να ξεκινήσουμε.

Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να συμπληρώσουμε τα σημεία που χρειάζονται και να επεξεργαστούμε τα ήδη υπάρχοντα. Στην επόμενη εικόνα, μπορούμε να δούμε την Παρουσίαση (Presentation) που έχει δημιουργήσει η Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter) και η οποία περιέχει έντεκα Διαφάνειες (Slides) με πληροφορίες, εικόνες, κτλ.

Here's Your Outline To Get Started

Στην παρακάτω εικόνα, έχω επιλέξει το tab Προβολή (View) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Προβολές Παρουσίασης (Presentation Views), έχω επιλέξει την εντολή Ταξινόμηση Διαφανειών (Slide Sorter) για να μπορέσουμε να έχουμε μία προεπισκόπηση μικρογραφίας των Διαφανειών (Slides) που έχει δημιουργήσει η Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter) για εμάς.

View tab - Slide Sorter

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει την εντολή Γρήγορη Εκκίνηση (Quick Starter) στο PowerPoint 365,

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s