Υπαγόρευση Κειμένου Σε Εφαρμογές του Microsoft Office 365

Posted on

Dictate Text in Microsoft Office 365 Applications

Μην Πληκτρολογείτε, Απλώς Μιλήστε

Σε παλιότερες εκδόσεις του Microsoft Office, η αναγνώριση ομιλίας συμπεριλαμβάνονταν. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να εντοπίσουμε πού βρίσκονταν η εντολή. Τώρα αυτό το χαρακτηριστικό είναι μέρος του Office. Η αναγνώριση ομιλίας χρησιμοποιεί την φωνή μας για τον έλεγχο του υπολογιστή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να Υπαγορεύουμε (Dictate). Για να μάθουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εντολή Υπαγόρευση (Dictate) στις εφαρμογές του Microsoft Office 365, απλώς συνεχίστε να διαβάζετε την ανάρτηση.

Υπαγόρευση Κειμένου Σε Έγγραφο του Word 365

Στο tab Κεντρική (Home) και στο δεξιό άκρο της κορδέλας της εφαρμογής του Microsoft Word, βρίσκεται η περιοχή Ομιλία (Voice). Στην περιοχή Ομιλία (Voice), η μόνη εντολή διαθέσιμη είναι η Υπαγόρευση (Dictate) όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Voice - Dictate in Word

Αφού μετακινήσουμε τον ποντίκι μας πάνω από την εντολή Υπαγόρευση (Dictate), ενημερωνόμαστε ότι η Υπαγόρευση Office (Office Dictation), Παρέχεται Από Τις Υπηρεσίες Microsoft Speech Services (Powered By Microsoft Speech Services). Εάν θέλουμε να μάθουμε και άλλες πληροφορίες σχετικά με την Υπαγόρευση Office (Office Dictation), απλώς πατάμε στον σύνδεσμο που αναγράφει Περισσότερες Πληροφορίες (Tell Me More).

Voice - Dictate in Word

Αφού επιλεγεί ο σύνδεσμος Περισσότερες Πληροφορίες (Tell Me More), εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών Βοήθειας (Help) στα δεξιά της οθόνης μας. Σε αυτό το παράθυρο εργασιών, μπορούμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Υπαγόρευση με την Ομιλία μας (Dictate With Our Voice) στο Office. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να διαβάζουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ή ακόμα να παρακολουθήσουμε και τα σχετικά video.

Voice - Dictate in Word

Στην παρακάτω εικόνα, στο tab Κεντρική (Home) της εφαρμογής του Microsoft PowerPoint, στα δεξιά της κορδέλας βρίσκεται η περιοχή Ομιλία (Voice). Στην περιοχή Ομιλία (Voice), η μόνη εντολή διαθέσιμη είναι η Υπαγόρευση (Dictate) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Voice - Dictate in PowerPoint

Όπως περιγράφηκε και πιο πάνω, εάν επιλέξουμε τον σύνδεσμο Περισσότερες Πληροφορίες (Tell Me More), εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών Βοήθειας (Help) στα δεξιά της οθόνης μας. Σε αυτό το παράθυρο εργασιών, μπορούμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Υπαγόρευση με την Ομιλία μας (Dictate With Our Voice) στο Office. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να διαβάζουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ή ακόμα να παρακολουθήσουμε και τα σχετικά video.

Για να χρησιμοποιήσουμε την Υπαγόρευση (Dictate), θα πρέπει απλώς να πατήσουμε στο κουμπί Υπαγόρευση (Dictate). Αφού το επιλέξουμε, ένα μικρό κόκκινο κουμπί εμφανίζεται, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για την Υπαγόρευση (Dictate) οτιδήποτε εκφωνήσουμε. Στην παρακάτω εικόνα, έχω πατήσει στο κουμπί Υπαγόρευση (Dictate), και έχω εκφωνήσει Hello, how are you?”. Απευθείας στην Διαφάνεια (Slide), το κείμενο που έχω μόλις Υπαγορεύσει (Dictated) έχει καταχωρηθεί στο πλαίσιο κειμένου. Πολύ απλά.

Voice - Dictate in PowerPoint

Με λίγη εξάσκηση και υπαγόρευση, θα μπορέσουμε να βρούμε τον απαραίτητο χρόνο και παύση μεταξύ των λέξεων, έτσι ώστε η Υπαγόρευση (Dictation) να μας προλαβαίνει. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και στην εφαρμογή του Microsoft Word και στην εφαρμογή του Microsoft Outlook, μαζί με το Microsoft PowerPoint που αναφέρθηκα πιο πάνω.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει Υπαγόρευση Κειμένου Σε Εφαρμογές του Microsoft Office 365 (How To Dictate Text in Microsoft Office 365 applications).

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s