Εκφώνηση Μηνύματος Στο Outlook 365

Posted on

Read Aloud feature in Outlook 365

Έχετε κουραστεί να διαβάζεται έγγραφα, μηνύματα κτλ.; Χρειάζεστε ένα διάλλειμα;

Η Εκφώνηση Μηνύματος (Read Aloud) είναι τώρα διαθέσιμη τώρα στο Outlook 365. Σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου είχα αναφερθεί στην Εκφώνηση Κειμένου (Read Aloud) στο Microsoft Word. Τώρα λοιπόν, αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο και στο Microsoft Outlook 365.

Εκφώνηση Μηνύματος Στο Outlook 365

Για να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε την Εκφώνηση Μηνύματος (Read Aloud) στο Outlook 365, θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε προβολή Backstage, όπου και από τα αριστερά επιλέγουμε την κατηγορία Επιλογές (Options). Αφού επιλεγεί η κατηγορία Επιλογές (Options), εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Outlook (Outlook Options) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Στις Επιλογές του Outlook (Outlook Options) επιλέγουμε από τα αριστερά την κατηγορία Διευκόλυνση Πρόσβασης (Ease Of Access), όπου και μπορούμε να Κάνουμε Το Outlook Πιο Προσβάσιμο (Make Outlook More Accessible). Εντοπίζουμε έπειτα την περιοχή που ονομάζεται Επιλογές Εμφάνισης Εφαρμογής (Applications Display Options), και είτε ενεργοποιούμε είτε απενεργοποιούμαι το κουμπί ελέγχου στα αριστερά της εντολής Εμφάνιση Της Εκφώνησης (Show Read Aloud) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού κάνουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε πατάμε στο κουμπί Οκ που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος του παραθύρου για να επιστρέψουμε στο Outlook.

Ease of Access - Show Read Aloud

Αφού επιστρέψουμε στο Outlook, επιλέγουμε ένα Μήνυμα (Message) που θέλουμε να Εκφωνήσουμε (Read Aloud). Έπειτα τοποθετούμε τον εισαγωγέα μας στο σημείο του Μηνύματος (Message) από το οποίο θέλουμε να ξεκινήσει η Εκφώνηση (Read Aloud). Έπειτα από το tab Κεντρική (Home) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Ομιλία (Speech) επιλέγουμε την εντολή Εκφώνηση (Read Aloud) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Επιλέγοντας αυτήν την εντολή, Εκφώνηση Του Μηνύματος και Επισήμανση Κάθε Λέξης Κατά την Ανάγνωση (Read Text Out Aloud And Highlight Each Word As It Is Read).

Read Aloud Message

Στην παρακάτω εικόνα, έχω επιλέξει το Μήνυμα (Message), έχω τοποθετήσει τον εισαγωγέα μου στο σημείο που θέλω και έχω επιλέξει την εντολή Εκφώνηση (Read Aloud). Αμέσως ξεκινάει η Εκφώνηση του Μηνύματος. Επίσης μπορούμε να παρατηρήσουμε τον Πίνακα Ελέγχου της Εκφώνησης (Read Aloud Control Player). Οι εντολές διαθέσιμες στον Πίνακα Ελέγχου της Εκφώνησης (Read Aloud Control Player) είναι οι εξής:

  • Προηγούμενο (Previous)
  • Αναπαραγωγή (Play)
  • Επόμενο (Next)
  • Ρυθμίσεις (Settings): Με την επιλογή αυτής της εντολής μπορούμε να καθορίσουμε την ταχύτητα της Ομιλίας (Speech).
  • Κλείσιμο (Close)

Read Aloud Control Panel

Ένα αρκετό χρήσιμο χαρακτηριστικό για πολλούς ανθρώπους πιστεύω.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video που περιγράφει τη διαδικασία Εκφώνηση Μηνύματος Στο Outlook 365.

Μην Ξεχάσετε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s