Καινούργια Λειτουργία “Ιδέες” Στο Excel 365

Posted on

New Ideas Function in Excel 365

Όλοι μας έχουμε κάποιες Ιδέες (Ideas) για το τι να κάνουμε με τα Δεδομένα (Data) μας σε ένα Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) του Excel. Σκεφτόμαστε αρκετά σκληρά, αφιερώνουμε αρκετό χρόνο και με λίγα λόγια αρκετή προσπάθεια για το πώς να αναπαραστήσουμε οπτικά τα Δεδομένα (Data) στο Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) τέλεια. Λοιπόν, δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε πλέον, γιατί το Excel 365 έχει κάνει την ίδια σκέψη με μας για το πώς να κατανοήσουμε τα Δεδομένα (Data) μέσω υψηλού επιπέδου οπτικές περιλήψεις, τάσεις και μοτίβα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε ένα κλικ σε ένα κελί που περιέχει δεδομένα ή να την επιλέξουμε όλοι την περιοχή, και με τη χρήση της εντολής Ιδέες (Ideas), το Excel θα αναλύσει τα δεδομένα μας και θα επιστρέψει ενδιαφέρουσες τιμές για αυτές. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, απλώς συνεχίστε να διαβάζεται την παρακάτω ανάρτηση.

Νέα Εντολή Ιδέες στο Microsoft Excel 365

Στην παρακάτω εικόνα, έχω ανοιχτό ένα Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) που περιέχει δεδομένα, όπου και είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε την εντολή Ιδέες (Ideas). Έχω επιλέξει την περιοχή που χρειάζομαι και περιέχει τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για να χρησιμοποιηθεί η εντολή Ιδέες (Ideas).

Selected Cells

Το tab Κεντρική (Home) της κορδέλα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο, όπου και στο δεξιό μέρος της κορδέλας εντοπίζουμε την περιοχή που αναγράφει Ιδέες (Ideas) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Η λειτουργία Ιδέες (Ideas) αναζητά μοτίβα στα δεδομένα μας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία έξυπνων και εξατομικευμένων προτάσεων.

Ideas Command

Αφού επιλέξουμε την εντολή Ιδέες (Ideas), εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών Ιδέες (Ideas) στο δεξιό μέρος του Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) μας, όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Το παράθυρο εργασιών Ιδέες (Ideas) μας εμφανίζει και προτείνει διάφορες Γραφικές Αναπαραστάσεις (Graphical Representations) που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα Δεδομένα (Data) που είχαμε επιλέξει

Ideas Task Pane

Μπορούμε να πλοηγηθούμε στο παράθυρο εργασιών Ιδέες (Ideas) για να μπορέσουμε να δούμε όλε τις Γραφικές Αναπαραστάσεις (Graphical Representations) που έχουν δημιουργηθεί.

Ideas Task Pane

Αφού εντοπίσουμε την κατάλληλη Γραφικές Αναπαραστάσεις (Graphical Representations) που έχει δημιουργηθεί για να χρησιμοποιήσουμε, στο κάτω αριστερό μέρος κάθε Γραφήματος (Chart) βρίσκεται η εντολή Εισαγωγή Γραφήματος (Insert Chart). Αφού επιλέξουμε την εντολή Εισαγωγή Γραφήματος (Insert Chart), αμέσως το Γράφημα (Chart) θα εισαχθεί στο Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Ideas - Inserted Chart

Η λειτουργία Ιδέες (Ideas) λειτουργεί καλύτερα με καλά οργανωμένα δεδομένα, που δεν περιέχουν κενές Γραμμές (Rows) ή Στήλες (Columns). Επίσης, δουλεύει καλύτερα, εάν ο Πίνακας (Table) έχει μορφοποιηθεί ως Πίνακα του Excel (Excel Table). Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε καλές Κεφαλίδες (Headers) για τις Στήλες (Columns) μας, όπου και θα πρέπει να είναι σε μία μόνο Γραμμή (Row), χωρίς κενές ετικέτες για κάθε Στήλη (Column). Θα πρέπει επίσης να αποφύγουμε διπλές Γραμμές (Rows) από Κεφαλίδες (Headers) ή Συγχωνευμένα Κελιά (Merged Cells).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει τη Νέα Λειτουργία “Ιδέες” Στο Microsoft Excel 365 (New Function Ideas in Microsoft Excel 365).

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο My YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s