Πώς Να Κρύψουμε Κελί ή Κελιά Σε Φύλλο Εργασίας Του Excel

Posted on

How To Hide Cell or Cells in Plain Sight in Excel

Κάποιες φορές όταν δουλεύουμε σε ένα Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) του Excel, επιθυμούμε να έχουμε κάποια κελιά κρυμμένα για τους δικούς μας λόγου. Μερικές φορές κρύβουμε Στήλες (Columns), κάποιες φορές κρύβουμε Γραμμές (Rows), μερικές φορές κρύβουμε το Φύλλο Εργασίας (Worksheets). Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να κρύψουμε μεμονωμένα Κελιά (Cells) στο Φύλλο Εργασίας (Worksheet);. Για να μάθουμε λοιπόν πώς μπορεί να επιτευχθεί, απλώς συνεχίστε να διαβάζεται την παρακάτω ανάρτηση.

Απόκρυψη Κελιών Σε Κοινή Θέα Στο Excel 365

Θα πρέπει να επιλέξουμε την περιοχή Κελιών (Cells) στο Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) μας, το οποίο θέλουμε να κρύψουμε. Αφού επιλέξουμε την περιοχή Κελιών (Cells), κάνουμε ένα δεξί κλικ με το ποντίκι μας, όπου και εμφανίζεται το μενού συντόμευσης όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Από το μενού συντόμευσης, εντοπίζουμε και επιλέγουμε την εντολή Μορφοποίηση Κελιών (Format Cells).

Shortcut Menu - Format Cells

Αφού επιλέξουμε την εντολή Μορφοποίηση Κελιών (Format Cells), εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Μορφοποίηση Κελιών (Format Cells), όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου βεβαιωνόμαστε ότι είναι επιλεγμένη η καρτέλα Αριθμός (Number), και έπειτα εντοπίζουμε και επιλέγουμε την Κατηγορία Προσαρμογή (Category Custom).

Format Cells Dialog Box

Στο μέσο του παραθύρου διαλόγου Μορφοποίηση Κελιών (Format Cells), εντοπίζουμε την περιοχή που ονομάζεται Τύπος; (Type;) όπου και στο πλαίσιο κειμένου ακριβώς από κάτω πληκτρολογούμε τρία Ερωτηματικά (Semicolons) (;;;) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού τελειώσουμε με την πληκτρολόγηση, πατάμε στο κουμπί Οκ, για να εφαρμοστεί η εντολή και για να επιστρέψουμε στο Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) μας.

Format Cells - Category - Custom -Type

Τώρα στο Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet), εάν επιλέξουμε το Κελί (Cell) ή Κελιά (Cells) ή την περιοχή Κελιών (Cells), που είχαμε αρχικά επιλέξει, θα δούμε ότι δεν μπορούμε να δούμε τα περιεχόμενά τους. Στην Γραμμή Τύπων (Formula Bar) όμως, όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα, μπορούμε να δούμε τα περιεχόμενά τους.

Hidden Cells

Τέλος. Αποκρύψαμε τα περιεχόμενα μεμονωμένων κελιών με μία απλή εντολή στο Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) μας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει τη διαδικασία Πώς Να Κρύψουμε Κελί ή Κελιά Σε Φύλλο Εργασίας Του Excel (How To Hide Cell or Cells in Plain Sight in Excel)

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s