Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση του Χαρακτηριστικού Ιδέες Σχεδίασης Στο PowerPoint 365

Posted on

How To Activate The PowerPoint Designer Feature in PowerPoint 365?

Σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου είχα αναφερθεί στο καινούργιο χαρακτηριστικό Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) του PowerPoint. Είχα αναφέρει ότι αυτό το νέο χαρακτηριστικό βελτιώνει τις Διαφάνειες (Slides) μας με την αυτόματη δημιουργία Ιδεών Σχεδιασμού (Design Ideas) από όπου και μπορούμε να επιλέξουμε. Αυτό το χαρακτηριστικό, όταν τοποθετούμε περιεχόμενο στη Διαφάνεια (Slide), ο Σχεδιαστής (Designer) ταιριάζει αυτόματα το περιεχόμενο για την δημιουργία επαγγελματικών διατάξεων διαφανειών. Για να θυμηθείτε την ανάρτησή μου μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Σε αυτήν την ανάρτηση θα περιγράψω πώς μπορούμε να Ενεργοποιήσουμε ή Απενεργοποιήσουμε το Χαρακτηριστικό Ιδέες Σχεδίασης Στο PowerPoint 365 (How To Activate The PowerPoint Designer Feature in PowerPoint 365).

Ενεργοποίηση Εργαλεία Σχεδίασης Στο PowerPoint 365

Θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε Προβολή Backstage. Αφού μεταφερθούμε σε Προβολή Backstage, από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται από τα αριστερά επιλέγουμε την κατηγορία Επιλογές (Options) όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Backstage View - Options

Αφού επιλέξουμε την εντολή Επιλογές (Options) από το πτυσσόμενο μενού, εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του PowerPoint (PowerPoint Options) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Από αυτό το παράθυρο διαλόγου, βεβαιωνόμαστε ότι είναι επιλεγμένη η κατηγορία Γενικά (General) από τα αριστερά του παραθύρου. Πλοηγούμαστε έπειτα στο μέσο του παραθύρου μέχρι να εντοπίσουμε την περιοχή που αναγράφει Εργαλείο Σχεδίασης PowerPoint (PowerPoint Designer) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

PowerPoint - General - PowerPoint Designer

Κάτω από την περιοχή Εργαλεία Σχεδίασης PowerPoint (PowerPoint Designer), ενημερωνόμαστε για το εξής:

Ενεργοποιήστε Τις Αυτόματες Προτάσεις Του Εργαλείου Σχεδίασης PowerPoint Εδώ Ή Ζητήστε Προτάσεις Ανά Πάσα Στιγμή Κάνοντας Κλικ Στο Κουμπί «Ιδέες Σχεδίασης» Στην Καρτέλα «Σχεδίαση»

(Turn On Automatic Suggestions From PowerPoint Designer Here, Or Ask For Design Suggestions Any Time By Clicking Design Ideas On The Design Tab)

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενεργοποιήσουμε το κουμπί ελέγχου που βρίσκεται στα αριστερά της εντολής Αυτόματη Εμφάνιση Ιδεών Σχεδίαση (Automatically Show Me Design Ideas).

PowerPoint Design Ideas

Αφού ενεργοποιήσουμε ή απενεργοποιήσουμε το κουμπί ελέγχου, πατάμε στο κουμπί Οκ που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος του παραθύρου Επιλογές του PowerPoint (PowerPoint Options), έτσι ώστε να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις και για να επιστρέψουμε στην Παρουσίασή (Presentation) μας.

Design Ideas Task Pane

Τέλος. Πολύ απλή λοιπόν η διαδικασία ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του χαρακτηριστικού Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) του PowerPoint.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήστε και το video που περιγράφει Ενεργοποίηση ή Απενεργοποίηση του Χαρακτηριστικού Ιδέες Σχεδίασης Στο PowerPoint 365 ( How To Activate The PowerPoint Designer Feature in PowerPoint 365).

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s