Τι Είναι & Τι Κάνει Η Γραμμή Εστίασης Στο Microsoft Word;

Posted on

What Is The Line Focus Feature available in Microsoft Word?

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου, είχα αναφερθεί στα Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools) που είναι διαθέσιμα στο Microsoft Word 365 και μπορείτε να βρείτε εδώ. Η Microsoft έχει δημιουργήσει τα Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools) που θα βοηθήσει τους χρήστες να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις ακόλουθες ικανότητες:

  • Αποκωδικοποίηση (Decoding): Είναι η ικανότητα να εκφωνούμε λέξεις με τον σωστό τρόπο.
  • Άριστη Γνώση (Fluency): Είναι η ικανότητα να διαβάζουμε γρήγορα και με ακρίβεια.
  • Κατανόηση (Comprehension): Είναι η ικανότητα να κατανοούμε τι διαβάζουμε.

Για να δούμε λοιπόν πώς τα Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools) δουλεύουν στο Microsoft Word 365. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνεχίσετε να διαβάζεται.

Νέο Χαρακτηριστικό Εστίαση Γραμμής Στο Microsoft Word

Το νέο χαρακτηριστικό διαθέσιμο στα Εργαλεία Εκμάθησης είναι η εντολή Εστίαση Γραμμής (Line Focus). Τι κάνει η εντολή αυτή; Αφαιρεί όλους τους περισπασμούς ώστε να πλοηγηθούμε μέσα στο Έγγραφο, Γραμμή (Line) προς Γραμμή (Line). Έχουμε τη δυνατότητα Μίας (One), Τρεις (Three) ή Πέντε (Five) Γραμμές (Lines) Προβολής κάθε φορά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση, για να μάθετε πώς λειτουργεί η Εστίαση Γραμμής (Line Focus) στο Word.

Θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Προβολή (View) και από τα αριστερά της κορδέλας να εντοπίσουμε την περιοχή που ονομάζεται Πλήρης Προβολή (Immersive) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Learning Tools

Στην περιοχή Πλήρης Προβολή (Immersive) της κορδέλας, βρίσκεται η εντολή Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools), όπου και μπορούμε να Μεταβούμε Σε μία Συναρπαστική Εμπειρία Επεξεργασίας Που Θα Μας Βοηθήσει Να Βελτιώσουμε Τις Δεξιότητες Ανάγνωσής Μας. Θα Πρέπει να Προσαρμόσουμε Τον Τρόπο Εμφάνισης Το Κειμένου Και Να Ακούσουμε Την Εκφώνηση Του Κειμένου (Switch To An Immersive Editing Experience That Helps Improve Your Reading Skills. We Can Adjust How The Text Is Displayed And Have Text Read Aloud To Us). Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιλέξουμε την εντολή Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools).

Learning Tools

Στην παρακάτω εικόνα, έχω επιλέξει την εντολή Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools), όπου και εμφανίζεται το tab Εργαλεία Εκμάθησης (Learning Tools). Η νέα εντολή που βρίσκεται στη διάθεσή μας είναι η Γραμμή Εστίασης (Line Focus) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Με αυτήν την εντολή μπορούμε να Προσαρμόσουμε Την Εστίαση Ανάγνωσης, Επισημαίνοντας Σύνολο Μιας Γραμμής, Τριών Γραμμών και Πέντε Γραμμών Στο Έγγραφο (Narrow Our Reading By Highlighting Sets Of One, Three or Five Lines Within The Document).

Line Focus

Στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει την εντολή Γραμμή Εστίασης (Line Focus) και από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται παρατηρούμε ότι η προεπιλεγμένη εντολή είναι Καμία (None).

Line Focus - None

Στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει την εντολή Γραμμή Εστίασης (Line Focus) και από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται έχω επιλέξει την εντολή Μία Γραμμή (One Line). Αμέσως όλοι οι περισπασμοί αφαιρούνται, και έτσι μπορούμε να μετακινούμαστε μέσα στο Έγγραφό (Document) μας, γραμμή προς γραμμή.

Line Focus - One Line

Στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει την εντολή Γραμμή Εστίασης (Line Focus) και από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται έχω επιλέξει την εντολή Τρεις Γραμμές (Three Lines). Αμέσως όλοι οι περισπασμοί αφαιρούνται, και έτσι μπορούμε να μετακινούμαστε μέσα στο Έγγραφό (Document) μας, τρεις προς τρεις γραμμές.

Line Focus - Three Lines

Στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει την εντολή Γραμμή Εστίασης (Line Focus) και από το πτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται έχω επιλέξει την εντολή Πέντε Γραμμές (Five Lines). Αμέσως όλοι οι περισπασμοί αφαιρούνται, και έτσι μπορούμε να μετακινούμαστε μέσα στο Έγγραφό (Document) μας, πέντε προς πέντε γραμμές.

Line Focus - Five Lines

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει Τι Είναι & Τι Κάνει Η Γραμμή Εστίασης Στο Microsoft Word; (What Is The Line Focus Feature available in Microsoft Word?)

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s