Πώς Γίνεται Η Αυτόματη Απόκρυψη Κορδέλας – Εμφάνιση Καρτελών – Εμφάνιση Καρτελών & Εντολών Στις Εφαρμογές του Microsoft Office;

Posted on

How To Auto Hide-Show Tabs Only-Show Tabs And Commands in Microsoft Office Applications?

Χρειάζεστε περισσότερο χώρο εργασίας όταν δουλεύετε στις Εφαρμογές του Microsoft Office; Χρειάζεστε να συγκεντρωθείτε περισσότερο στο Έγγραφο (Document); Χρειάζεστε να δώσετε περισσότερη έμφαση στις Συναρτήσεις (Formulas) στο Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet); Χρειάζεστε να έχω περισσότερο χώρο για τις Διαφάνειες (Slides) του PowerPoint ή για το Μήνυμα (Message) του Outlook; Εδώ κάνει την εμφάνισή του η εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options) στις Εφαρμογές Του Microsoft Office. Συνεχίστε να διαβάζεται την παρακάτω ανάρτηση για να μάθετε πώς λειτουργεί.

Πώς Να Αποκρύψτε, Εμφανίστε, Προσαρμόστε την Κορδέλα Στο Office

Στην παρακάτω εικόνα, έχω ανοίξει την εφαρμογή του Microsoft Word και στην πάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής έχω επιλέξει την εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options). Αφού επιλεγεί η εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options), εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού όπου και έχουμε τις εξής διαθέσιμες επιλογές:

  • Αυτόματη Απόκρυψη Κορδέλας (Auto Hide Ribbon): Με την επιλογή της εντολής, μπορούμε να Κρύψουμε την Κορδέλα (Hide The Ribbon). Μπορούμε να Κάνουμε Κλικ Στο Επάνω Μέρος Της Εφαρμογής Για Να την Εμφανίσουμε (Click At the Top Of The Application To Show It).
  • Εμφάνιση Καρτελών (Show Tabs): Με την επιλογή της εντολής Εμφανίζουμε Μόνο Τις Καρτέλες. Κάνουμε Κλικ Στην Καρτέλα Για Να Εμφανιστούν Οι Εντολές (Show Ribbon Tabs Only. We Can Click A Tab To Show The Commands).
  • Εμφάνιση Καρτελών και Εντολών (Show Tabs And Commands): Με την επιλογή της εντολής, έχουμε Μόνιμη Εμφάνιση των Καρτελών της Κορδέλας και των Εντολών (Show Ribbon Tabs And Commands All The Time).

AutoHide Ribbon Options

Στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει την εντολή Αυτόματη Απόκρυψη Κορδέλας (Auto Hide Ribbon).

Hidden Tabs and Commands

Στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει την εντολή Εμφάνιση Καρτελών (Show Tabs).

Tabs Shown Only

Στην παρακάτω εικόνα έχω επιλέξει την εντολή Εμφάνιση Καρτελών και Εντολών (Show Tabs And Commands)

Tabs And Commands

Στην παρακάτω εικόνα, έχω ανοίξει την εφαρμογή του Microsoft Excel και στην πάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής έχω επιλέξει την εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options). Αφού επιλεγεί η εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options), εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού όπου και έχουμε τις ίδιες επιλογές που περιεγράφηκαν πιο πάνω:

AutoHide Ribbon Options

Στην παρακάτω εικόνα, έχω ανοίξει την εφαρμογή του Microsoft PowerPoint και στην πάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής έχω επιλέξει την εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options). Αφού επιλεγεί η εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options), εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού όπου και έχουμε τις ίδιες επιλογές που περιεγράφηκαν πιο πάνω:

AutoHide Ribbon Options

Στην παρακάτω εικόνα, έχω ανοίξει την εφαρμογή του Microsoft Outlook και στην πάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής έχω επιλέξει την εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options). Αφού επιλεγεί η εντολή Επιλογές Εμφάνισης Κορδέλας (Ribbon Display Options), εμφανίζεται το πτυσσόμενο μενού όπου και έχουμε τις ίδιες επιλογές που περιεγράφηκαν πιο πάνω:

Outlook Ribbon Commands

Άλλος τρόπος για να Συμπτύξουμε (Collapse) την Κορδέλα (Ribbon) αυτόματα, είναι να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File), θα πρέπει να μετακινηθούμε σε Προβολή Backstage (Backstage View), όπου από το πτυσσόμενο μενού από τα αριστερά επιλέγουμε την εντολή Επιλογές (Options). Αφού επιλεγεί η εντολή Επιλογές (Options) εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Word (Word Options), όπου και επιλέγουμε την κατηγορία Γενικά (General) και στα δεξιά και κάτω από την κατηγορία Επιλογές Περιβάλλοντος Εργασίας Χρήστη (User Interface Options), ενεργοποιούμε το κουμπί ελέγχου στα αριστερά της εντολής Αυτόματη Σύμπτυξη της Κορδέλας (Collapse The Ribbon Automatically).

Έπειτα πατάμε στο κουμπί Οκ που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου διαλόγου Επιλογές του Word (Word Options), για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για τις εφαρμογές του Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint και Microsoft Outlook.

Collapse Ribbon Automatically

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει πώς Να Κάνουμε Αυτόματη Απόκρυψη – Εμφάνιση Καρτελών – Εμφάνιση Καρτελών & Εντολών Στις Εφαρμογές του Microsoft Office (How To Auto Hide – Show Tabs Only – Show Tabs And Commands in Microsoft Office Applications).

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s