Πώς Να Απενεργοποιήσουμε το Ctrl + Click Για Να Ακολουθήσουμε Έναν Υπερσύνδεσμο Στο Word;

Posted on

How To Disable Ctrl + Click To Follow Hyperlinks in Microsoft Word?

Έχετε βαρεθεί να χρησιμοποιείτε το Ctrl + Click για να ακολουθήστε έναν Υπερσύνδεσμο (Hyperlink) σε ένα Έγγραφο (Document) του Word με τον προεπιλεγμένο Περιηγητή Ιστού (Web Browser); Διαδικασία αρκετά κουραστική και χρονοβόρα. Θα επιθυμούσατε με ένα μόνο κλικ του ποντικιού να ανοίξετε τον Υπερσύνδεσμο (Hyperlink). Με αυτόν τον τρόπο δεν θα είχαμε αναδυόμενα παράθυρα να μας λένε τι να κάνουμε και πότε. Η διαδικασία αυτή λοιπόν είναι δυνατή και θα περιγραφεί παρακάτω.

Αλλαγή Ρυθμίσεων Για Υπερσυνδέσμους Στο Microsoft Word

Στην παρακάτω εικόνα, έχω περιηγηθεί με το ποντίκι μου πάνω από ένα Υπερσύνδεσμο (Hyperlink) σε ένα Έγγραφο (Document) του Word. Απευθείας εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου, ενημερώνοντάς μας ότι θα πρέπει να κάνουμε χρήση του Ctrl+Κλικ Για Χρήση Σύνδεσης (Ctrl + Click To Follow The Link). Για ένα ή δύο Υπερσυνδέσμους (Hyperlinks) στο Έγγραφό (Document) μας, είναι εντάξει να το κάνουμε. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε περισσότερους Υπερσυνδέσμους (Hyperlinks) στο Έγγραφό (Document) μας. Η διαδικασία θα είναι αρκετή χρονοβόρα και θα ήταν αρκετά εκνευριστικό να χρησιμοποιούμε επανειλημμένα τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Click για να ακολουθήσουμε τους Υπερσυνδέσμους (Hyperlinks). Για να τροποποιήσουμε αυτήν την ρύθμιση θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Ctrl + Click Hyperlink

Θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε Προβολή (View) Backstage.

File tab

Αφού βρεθούμε σε Προβολή (View) Backstage, θα πρέπει να επιλέξουμε την κατηγορία Επιλογές (Options) από τα αριστερά του πτυσσόμενου μενού όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Options Category

Αφού επιλέξουμε την κατηγορία Επιλογές (Options), εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του Word (Word Options) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Σε αυτό το παράθυρο διαλόγου, επιλέγουμε την κατηγορία Για Προχωρημένους (Advanced) από τα αριστερά όπου και μπορούμε να έχουμε Επιλογές Για Προχωρημένους Για Εργασία Με Το Word (Advanced Options For Working With Word). Αφού επιλεγεί η κατηγορία Για Προχωρημένους (Advanced), εντοπίζουμε την περιοχή που αναγράφει Επιλογές Επεξεργασίας (Editing Options) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Εδώ μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε το κουμπί ελέγχου που βρίσκεται στα αριστερά της εντολής Χρήση CTRL + Κλικ Για Μετάβαση Στο Προορισμό της Υπέρ-Σύνδεσης (Use CTRL + Click To Follow Hyperlink). Αφού ενεργοποιήσουμε ή απενεργοποιήσουμε την εντολή, πατάμε στο κουμπί Οκ που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου διαλόγου Επιλογές (Options) του Word για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις.

Word Options - Advanced - Editing Options

Στην παρακάτω εικόνα, μπορούμε να δούμε όταν πλοηγηθούμε πάνω από τον Υπερσύνδεσμο (Hyperlink) στο Έγγραφο (Document) του Word, ότι το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι Κάντε Κλικ ή Πατήστε Για Να Ακολουθήσουμε Τη Σύνδεση (Click Or Tap To Follow The Link).

Click Hyperlink

Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για το πλήκτρο Ctrl και να κάνουμε Κλικ με το ποντίκι μας για να μεταβούμε σε ένα Υπερσύνδεσμο (Hyperlink). Ένα Κλικ (Click) μόνο τώρα φτάνει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει Πώς Να Απενεργοποιήσουμε το Ctrl + Click Για Να Ακολουθήσουμε Έναν Υπερσύνδεσμο Στο Word; (How To Disable Ctrl + Click To Follow Hyperlinks in Microsoft Word?)

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s