Πώς Να Βρείτε Συνώνυμα Σε Ένα Έγγραφο του Word;

Posted on

How To Find Synonyms in a Microsoft Word Document?

Έχετε ποτέ ‘κολλήσει’, ψάχνοντας να βρείτε ένα Συνώνυμο (Synonym) για μία Λέξη (Word) μέσα στο Έγγραφο (Document); Επαναλαμβάνεται μία Λέξη (Word) αρκετές φορές μέσα σε στο Έγγραφο (Document) και θέλετε να το αντικαταστήσετε αλλά να μην χάσετε το νόημα της φράσης. Εδώ κάνει την εμφάνισή του ο Θησαυρός (Thesaurus) μέσα στο Microsoft Word. Ένα εργαλείο, το οποίο είναι σαν ένα βιβλίο το οποίο περιέχει λέξεις σε ομάδες από Συνώνυμα (Synonyms) και συ σχετιζόμενες έννοιες, όπου και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εύκολα μέσα στο Έγγραφο (Document). Συνεχίστε να διαβάζεται παρακάτω για να μάθετε πώς.

Πώς Να Βρείτε Συνώνυμα Σε Ένα Έγγραφο του Word

Πρώτα θα πρέπει να εντοπίσουμε την Λέξη (Word) για την οποία θέλουμε να βρούμε Συνώνυμο (Synonym) και να τοποθετήσουμε τον εισαγωγέα μας οπουδήποτε μέσα στη Λέξη (Word) ή ακόμα και να την επιλέξουμε και έπειτα να κάνουμε ένα δεξί κλικ πάνω της. Αφού κάνουμε το δεξί κλικ, εμφανίζεται το μενού συντόμευσης με μία λίστα εντολών, όπου και πλοηγούμαστε πάνω από την εντολή Συνώνυμα (Synonyms) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού επιλεγεί η εντολή Συνώνυμα (Synonym), εμφανίζεται ένα υπο-μενού με μία ποικιλία Συνωνύμων (Synonyms) από όπου και μπορούμε να επιλέξουμε. Το μόνο που απομένει, είναι να κάνουμε ένα κλικ πάνω στο Συνώνυμο (Synonym) το οποίο θέλουμε και αυτό θα εισαχθεί στο Έγγραφο (Document) μας.

Thesaurus Shortcut Menu

Ένας άλλος τρόπος για να βρούμε ένα Συνώνυμο (Synonym), είναι να τοποθετήσουμε τον εισαγωγέα μας μέσα στην Λέξη (Word) ή ακόμα και να την επιλέξουμε. Έπειτα θα πρέπει να επιλέξουμε το tab της Αναθεώρησης (Review) και από τα αριστερά της κορδέλας να εντοπίσουμε την περιοχή που ονομάζεται Γλωσσικός Έλεγχος (Proofing) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Έπειτα επιλέγουμε την εντολή Θησαυρός (Thesaurus) όπου και αναφέρεται το εξής: Δεν Ξέρετε Πώς Να Εκφραστείτε. Αφήστε Μας Να Σας Προτείνουμε Να Πείτε Αυτό Που Θέλετε Με Διαφορετικό Τρόπο (We Will Get Suggestions In Another Way To Say What We Mean).

Thesaurus in Word

Αφού επιλεγεί η εντολή Θησαυρός (Thesaurus) από την περιοχή Γλωσσικός Έλεγχος (Proofing), εμφανίζεται το παράθυρο εργασιών Θησαυρός (Thesaurus) στα δεξιά της οθόνης όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Στο παράθυρο εργασιών Θησαυρός (Thesaurus) έχουμε και περισσότερες επιλογές από Συνώνυμα (Synonyms) για να επιλέξουμε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε το Συνώνυμο (Synonym) που θέλουμε, και θα ειδοποιηθούμε εάν θέλουμε να το Εισάγουμε (Insert) ή να το Αντιγράψουμε (Copy).

Thesaurus

Άλλος τρόπος για να εμφανίσουμε το παράθυρο εργασιών Θησαυρός (Thesaurus), είναι να κάνουμε ένα δεξί κλικ με το ποντίκι μας στη Λέξη (Word), και από το μενού συντόμευσης που εμφανίζεται επιλέγουμε την εντολή Θησαυρός (Thesaurus), που βρίσκεται κάτω από τις Προτεινόμενες Λέξεις (Suggested Words).

04

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει Πώς Να Βρείτε Συνώνυμα Σε Ένα Έγγραφο του Word; (How To Find Synonyms in a Microsoft Word Document?).

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s