Πώς Να Μεγιστοποιήσουμε τις Επιλογές Εκτύπωσης Σε Μεγάλα Φύλλα Εργασίας του Excel;

Posted on

How To Maximize The Printing Options in an Excel Spreadsheet?

Υπάρχουν πολλές φορές που κοιτάμε ένα Φύλλο Εργασίας (Spreadsheet) του Excel σε μία Οθόνη (Monitor) και όλα φαίνονται τέλεια. Όταν όμως θελήσουμε να το Εκτυπώσουμε (Print), εάν δεν είμαστε προσεκτικοί θα καταλήξουμε να έχουμε ξοδέψει αρκετό Χαρτί (Paper) και δεν θα έχουμε ιδέα το τι έχουμε Εκτυπώσει (Printed). Δεδομένα (Data) εδώ, Στήλες (Columns) εκεί, Γραμμές (Rows) παντού. Ότι έχουμε δώσει την εντολή για Εκτύπωση (Print) είναι άνω κάτω. Εδώ κάνει την εμφάνισή του οι Επιλογές Εκτύπωσης (Printing Options) στην Προβολή (View) Baclstage, όπου και μπορούμε να ρυθμίσουμε το Μέγεθος Σελίδας (Paper Size) ακόμα και τον Προσανατολισμό (Orientation) της Σελίδας (Page). Για να μάθουμε πώς μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τις Επιλογές Εκτύπωσης Σε ένα Φύλλο Εργασίας του Excel, απλώς συνεχίστε να διαβάζεται την παρακάτω ανάρτηση.

Πώς Να Μεγιστοποιήσουμε τις Επιλογές Εκτύπωσης Σε Μεγάλα Βιβλία Εργασίας του Excel

Θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) για να περάσουμε σε Προβολή (View) Backstage. Αφού περάσουμε σε Προβολή (View) Backstage, από τα αριστερά του πτυσσόμενου μενού επιλέγουμε την εντολή Εκτύπωση (Print) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Στην παρακάτω εικόνα, στα δεξιά της οθόνης μας έχουμε μία Προεπισκόπηση (Preview) του Φύλλου Εργασίας (Worksheet) για το πώς θα εκτυπωθεί. Δεν μπορούμε να δούμε ούτε τα Περιθώρια (Margins), ούτε για τη Σελίδα (Page), είτε για τις Κεφαλίδα (Headers) και Υποσέλιδα (Footer). Παρατηρούμε επίσης στο κάτω μέρος της Προεπισκόπησης Εκτύπωσης (Print Preview) τον Αριθμό Σελίδας (Page Number) και τον Συνολικό Αριθμό (Total Pages) των Σελίδων.

How To Insert A Watermark on a Spreadsheet in Excel

Για να μπορέσουμε να δούμε τα Περιθώρια (Margins) για την Σελίδα (Page) και για την Κεφαλίδα (Header) και για το Υποσέλιδο (Footer), θα πρέπει να επιλέξουμε το εικονίδιο που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της Προεπισκόπησης Εκτύπωσης (Print Preview) όπως εμφανίζεται κα παρακάτω και ονομάζεται Εμφάνιση Περιθωρίων (Show Margins).

How To Insert A Watermark on a Spreadsheet in Excel

Αφού επιλεγεί η εντολή Εμφάνιση Περιθωρίων (Show Margins), μπορούμε να δούμε τα σημάδια Περιθωρίων (Margins) να εμφανίζονται στην οθόνη μας. Μπορούμε τώρα να χρησιμοποιήσουμε τα Περιθώρια (Margins) για να προσαρμόσουμε τις Στήλες (Columns) ή τις Γραμμές (Rows) να χωρέσουν τα Δεδομένα (Data) που μπορούν να έχουν μεταφερθεί στην άλλη σελίδα.

How To Insert A Watermark on a Spreadsheet in Excel

Εάν για οποιοδήποτε λόγο, προσπαθήσουμε να Προσαρμόσουμε (Adjust) τα Περιθώρια (Margins) και δεν χωράνε σε μία Σελίδα (Page), μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε το παράθυρο διαλόγου Διαμόρφωση Σελίδας (Page Setup) για περισσότερες ρυθμίσεις. Στο μέσο του πτυσσόμενο μενού της Προεπισκόπησης Εκτύπωσης (Print Preview), και στο κάτω μέρος της περιοχής Ρυθμίσεις (Settings) βρίσκεται η εντολή Διαμόρφωση Σελίδας (Page Setup) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιλέξουμε την εντολή για να εμφανιστεί το ομώνυμο παράθυρο διαλόγου.

How To Insert A Watermark on a Spreadsheet in Excel

Αφού επιλεγεί η εντολή, εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Διαμόρφωση Σελίδας (Page Setup) όπου και βεβαιωνόμαστε ότι η καρτέλα Σελίδα (Page) είναι ενεργοποιημένη όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Κλίμακα (Scale) για να Ρυθμίσουμε (Adjust) το Μέγεθος (Size) του Κειμένου (Text) για να χωρέσουν τα Δεδομένα (Data) σε μία Σελίδα (Page). Έχετε υπόψη μόνο, ότι εάν Κλιμακώσουμε (Scale) το ποσοστό αρκετά, τα Δεδομένα (Data) σε σύγκριση με το Κανονικό τους Μέγεθος (Normal Size), δεν θα είναι ορατά και ευανάγνωστα.

How To Insert A Watermark on a Spreadsheet in Excel

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video που περιγράφει Πώς Να Μεγιστοποιήσουμε τις Επιλογές Εκτύπωση Σε Μεγάλα Βιβλία Εργασίας του Excel; (How To Maximize The Printing Options in an Excel Spreadsheet?)

Μην Ξεχάσετε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s