Πώς Να Χρησιμοποιήσουμε το Αναβαθμισμένο Χαρακτηριστικό Εισαγωγή Βίντεο Online Στο Microsoft Word;

Posted on

Microsoft Word Blog Banner

How To Use The Improved Insert Videos Online Feature in Microsoft Word?

Στο Microsoft Word μπορούμε να Εισάγουμε Βίντεο Online για να τα παρακολουθήσουμε απευθείας μέσα από το Έγγραφό (Document) μας χωρίς να φύγουμε καθόλου. Για τη διαδικασία Εισαγωγής Βίντεο Online είναι απαραίτητη να είμαστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο (Internet). Το Βίντεο (Video) θα αναπαραχθεί απευθείας από την Τοποθεσία Ιστού (Website) του Βίντεο (Video) καθώς θα έχει και όλα τα στοιχεία ελέγχου της ιστοσελίδας για Αναπαραγωγή (Play), Παύση (Pause), Συνέχιση (Resume), Ένταση (Volume) κτλ. Είχα αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτησή μου για το Πώς Να Εισάγουμε Βίντεο Online Σε Ένα Έγγραφο Του Word (Insert an Online Video in a Microsoft Word Document), ανάρτηση την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει κάπως και είναι πάντως για το καλύτερο και αυτός είναι ο λόγος της παρακάτω ανάρτησης για το Πώς Να Χρησιμοποιήσουμε το Αναβαθμισμένο Χαρακτηριστικό Εισαγωγή Βίντεο Online Στο Microsoft Word; (How To Use The Improved Insert Videos Online Feature in Microsoft Word?). Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνεχίστε να διαβάζεται την παρακάτω ανάρτηση.

Πώς Να Χρησιμοποιήσουμε το Αναβαθμισμένο Χαρακτηριστικό Εισαγωγή Βίντεο Online Στο Microsoft Word

Θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Εισαγωγή (Insert) και από το μέσο της κορδέλας να εντοπίσουμε την περιοχή που ονομάζεται Πολυμέσα (Media) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Αφού εντοπίσουμε την περιοχή Πολυμέσα (Media), επιλέγουμε την εντολή Βίντεο Στο Internet (Online Video), όπου και μπορούμε να Βρούμε και να Τοποθετήσουμε Βίντεο Από Διάφορες Πηγές Στο Internet (Find and Insert Videos From A Variety Of Online Sources).

How To Use Improved Insert Videos Online in Word

Αφού επιλεγεί η εντολή Βίντεο Στο Internet (Online Video), εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή Βίντεο (Insert Video) όπου και θα πρέπει να Πληκτρολογήσουμε Τη Διεύθυνση URL ή τον Κώδικα Ενσωμάτωσης Για Το Βίντεο Με Σύνδεση (Enter The URL Or Embed Code For the Online Video) στο πλαίσιο κειμένου όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Επίσης πληροφορούμαστε ότι Η Χρήση Ηλεκτρονικού Βίντεο Υπόκειται Στους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων της Υπηρεσίας Παροχής Βίντεο (Online Video Use Is Subject To The Video Provider’s Terms of Use and Privacy Policy).

How To Use Improved Insert Videos Online in Word

Στην παρακάτω εικόνα, έχω εισάγει την Διεύθυνση URL του Βίντεο (Video) που θέλουμε να Εισάγουμε (Insert) στο Έγγραφο (Document) του Microsoft Word. Μπορούμε είτε να πληκτρολογήσουμε την Διεύθυνση (Address) ή να την Αντιγράψουμε (Copy) και να την Επικολλήσουμε (Paste). Αφού την εισάγουμε, το κουμπί Εισαγωγή (Insert) ενεργοποιείται όπου και απλώς την επιλέγουμε.

How To Use Improved Insert Videos Online in Word

Αυτό είναι. Το Βίντεο (Video) που είχαμε επιλέξει να εισάγουμε στο Έγγραφό (Document) έχει εισαχθεί όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο κουμπί Αναπαραγωγή (Play) για να ξεκινήσει την αναπαραγωγή.

How To Use Improved Insert Videos Online in Word

Στην επόμενη εικόνα, έχω επιλέξει την Αναπαραγωγή (Play) του Βίντεο (Video) όπου και το Βίντεο (Video) εμφανίζεται σαν ένα αναδυόμενο παράθυρο από πάνω από το Έγγραφό (Document) μας. Όλα τα υπόλοιπα, όπως το φόντο έχει σκοτεινιάσει έτσι ώστε να μπορούμε να συγκεντρωθούμε καλύτερα στην αναπαραγωγή του Βίντεο (Video). Αφού τελειώσουμε με την Αναπαραγωγή (Play), το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κάνουμε ένα κλικ εκτός Βίντεο (Video) ή να πατήσουμε στο πλήκτρο Esc του πληκτρολογίου μας για να επιστρέψουμε στο Έγγραφο (Document).

How To Use Improved Insert Videos Online in Word

Να θυμάστε ότι όχι όλα τα Βίντεο Στο Internet (Online Videos) μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα Έγγραφο (Document) του Microsoft Word. Θα πρέπει να ελέγξουμε την τοποθεσία Ιστού του Βίντεο (Video) για να δούμε εάν γίνεται ή όχι να το ενσωματώσουμε. Μέχρι στιγμής το Word υποστηρίζει την ενσωμάτωση Βίντεο (Video ) από τις ακόλουθες Τοποθεσίες Ιστού (Web Sites): Vimeo, YouTube και Slideshare.net.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το βίντεο που περιγράφει Πώς Να Χρησιμοποιήσουμε το Αναβαθμισμένο Χαρακτηριστικό Εισαγωγή Βίντεο Online Στο Microsoft Word; (How To Use The Improved Insert Videos Online Feature in Microsoft Word?)

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s