Πώς Να Χρησιμοποιήσετε Τη Λειτουργία Εστίασης Στο Microsoft Word;

Posted on

Microsoft Word Blog Banner

How To Use Focus Mode Do Microsoft Word?

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα αναφερθεί στο Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode) που είναι διαθέσιμο στο Microsoft Word. Ανάρτηση την οποία μπορείτε και να διαβάσετε εδώ. Τι κάνει με λίγα λόγια η Λειτουργία Ανάγνωσης (Read Mode); Βοηθήματα όπως οι Γραμμές Εργαλείων (Toolbars), η Κορδέλα (Ribbon) και οι Γραμμές Κύλισης (Scrollbars) εξαφανίζονται και εμφανίζονται μόνο όταν τα χρειαστούμε. Τώρα έχουμε διαθέσιμη τη Λειτουργία Εστίασης (Focus Mode). Με τι χρήση της λειτουργίας, βελτιώνεται η εμπειρία προβολής του Εγγράφου μας, αποκρύπτοντας όλες τις Γραμμές Εργαλείων (Toolbars), αφαιρεί όλους τους περισπασμούς και μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε και να συγκεντρωθούμε στο περιεχόμενο του Εγγράφου (Document) μας. Απλώς συνεχίστε να διαβάζετε την παρακάτω ανάρτηση για να μάθετε περισσότερο.

Τι Κάνει Η Λειτουργία Εστίαση Στο Microsoft Word

Στην παρακάτω εικόνα, έχω ανοίξει το Έγγραφό (Document) του Word, και θέλω να συγκεντρωθώ στις λεπτομέρειες που αναφέρονται στο Βιογραφικό (Resume) μου και να μην απασχολούμαι με όλες τις εντολές ή οτιδήποτε άλλο αποσπάει την προσοχή μου. Τι μπορώ να κάνω; Εδώ κάνει την εμφάνισή του η εντολή Εστίαση (Focus).

What Does Focus Mode Do in Microsoft Word

Στη Γραμμή Κατάστασης (Status Bar) που βρίσκεται στο κάτω μέρος της εφαρμογής του Microsoft Word και στη μέση δεξιά περιοχή εντοπίζεται η εντολή που ονομάζεται Εστίαση (Focus) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

What Does Focus Mode Do in Microsoft Word

Αφού εντοπίσουμε την εντολή Εστίαση (Focus), απλώς επιλέγουμε την εντολή.

What Does Focus Mode Do in Microsoft Word

Αφού επιλεγεί, όλες οι Γραμμές Εργαλείων (Toolbars) κρύβονται και μόνο ο Χάρακας (Ruler) και οι Γραμμές Κύλισης (Scroll Bar) εμφανίζονται. Επίσης ένα μαύρο φόντο καλύπτει τις περιοχές γύρω από το Έγγραφο (Document). Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να συγκεντρωθούμε καλύτερα στο περιεχόμενο του Εγγράφου (Document). Όχι άλλοι περισπασμοί, και αφοσιωνόμαστε και συγκεντρωνόμαστε στο τι πραγματικά έχει αξία, που σε αυτήν την περίπτωση είναι το περιεχόμενο του Εγγράφου (Document).

What Does Focus Mode Do in Microsoft Word

Για να φύγουμε από την Λειτουργία Εστίασης (Focus Mode), απλώς πατάμε στο πλήκτρο Esc του πληκτρολογίου μας.

Άλλος ένας τρόπος για να εντοπίσουμε την Λειτουργία Εστίασης (Focus Mode), είναι να επιλέξουμε το tab Προβολή (View), και από τα αριστερά της κορδέλας και από την περιοχή που ονομάζεται Πλήρης Προβολής (Immersive) να επιλέξουμε την εντολή Εστίαση (Focus) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

What Does Focus Mode Do in Microsoft Word

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video που περιγράφει Τι Κάνει Η Λειτουργία Εστίαση Στο Microsoft Word; (What Does Focus Mode Do in a Microsoft Word Document?)

Μην Ξεχνάτε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s