Πώς Να Μεταφέρετε ένα Αντικείμενο Μπροστά ή Πίσω Σε Μία Παρουσίαση του Microsoft PowerPoint;

Posted on Updated on

  Microsoft PowerPoint Blog Banner

How To Bring An Object In Front or Send It Back in a Microsoft PowerPoint Presentation?

Κάποιες φορές σε μία Διαφάνεια (Slide) του PowerPoint, εισάγουμε Εικόνες (Pictures), Σχήματα (Shapes) και Γραφικά (Graphics) που μπορούν να επικαλύπτονται. Μία εικόνα πάνω από μία άλλη εικόνα, ένα Σχήμα (Shape) πάνω από το Πλαίσιο Κειμένου (Text). Μπορούμε πολύ απλά και γρήγορα να αλλάξουμε τον τρόπο που επικαλύπτονται τα Αντικείμενα (Objects) στο Microsoft PowerPoint, με τη χρήση δύο εντολών: την Μεταφορά Εμπρός (Bring To Front) και τη Μεταφορά Πίσω (Send To Back). Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε χρήση και του παραθύρου εργασιών Παράθυρο Επιλογής (Selection Pane) για να κάνουμε αναδιάταξη αντικειμένων και για να βρούμε κρυμμένα. Απλώς συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε πώς.

Πώς Να Μεταφέρετε ένα Αντικείμενο Μπροστά ή Πίσω Σε Μία Παρουσίαση του Microsoft PowerPoint

 

Στην παρακάτω Διαφάνεια (Slide) έχω εισάγει τρία διαφορετικά Εικονίδια (Stickers). Κάποια Εικονίδια (Stickers) επικαλύπτει το ένα το άλλο. Έτσι λοιπόν, θέλω να κάνω αναδιάταξη το πώς το ένα επικαλύπτει το άλλο.

How To Arrange Objects in a Microsoft PowerPoint Presentation?

Θα πρέπει να επιλέξω ένα από τα Αυτοκόλλητα (Stickers), Εικόνα (Picture), Σχήμα (Shape), Γραφικό (Graphic) ή Αντικείμενο (Object) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα και υποδηλώνεται από τις λαβές κράτησης θέσης του συγκεκριμένου Αυτοκόλλητου (Sticker). Αφού επιλεγεί, ενεργοποιείται και το tab Μορφή Γραφικών (Graphic Format).

How To Arrange Objects in a Microsoft PowerPoint Presentation?

Αφού το Αυτοκόλλητο (Sticker) είναι επιλεγμένο και το tab Μορφή Γραφικών (Graphics Format) είναι ενεργοποιημένο, εντοπίζουμε την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Τακτοποίηση (Arrange) και επιλέγουμε την εντολή Μεταφορά Εμπρός (Bring Forward) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Με την χρήση της εντολής αυτής έχουμε τις εξής δύο διαθέσιμες εντολές να επιλέξουμε από το πτυσσόμενο μενού:

  • Μεταφορά Εμπρός (Bring Forward): Με την χρήση της εντολής Θα Μεταφέρετε Το Επιλεγμένο Αντικείμενο Ένα Επίπεδο Μπροστά Ώστε Να Κρύβετε Πίσω Από Λιγότερα Αντικείμενα (Bring The Selected Object Forward One Level So That It Is Hidden Behind Fewer Objects).

How To Arrange Objects in a Microsoft PowerPoint Presentation?

  • Μεταφορά Σε Πρώτο Πλάνο (Bring To Front): Με τη χρήση της εντολής Θα Μεταφέρετε Το Επιλεγμένο Αντικείμενο Μπροστά Από Όλα Τα Άλλα Αντικείμενα (Bring The Selected Object In Front Of All Other Objects).

How To Arrange Objects in a Microsoft PowerPoint Presentation?

Στην περιοχή Τακτοποίηση (Arrange) του tab Μορφή Γραφικών (Graphic Format) εντοπίζουμε την εντολή Μεταφορά Πίσω (Send Backward) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Με την χρήση της εντολής αυτής έχουμε τις εξής δύο διαθέσιμες εντολές να επιλέξουμε από το πτυσσόμενο μενού:

  • Μεταφορά Πίσω (Send Backward): Με τη χρήση της εντολής Θα Μεταφέρετε Το Επιλεγμένο Αντικείμενο Ένα Επίπεδο Πίσω Ώστε Να Κρύβετε Πίσω Από Περισσότερα Αντικείμενα (Send The Selected Object Back One Level So That It Is Hidden Behind More Objects).

How To Arrange Objects in a Microsoft PowerPoint Presentation?

  • Μεταφορά Στο Φόντο (Send To Back): Με τη χρήση της εντολής Θα Μεταφέρετε Το Επιλεγμένο Αντικείμενο Πίσω Από Όλα Τα Άλλα Αντικείμενα (Send The Selected Object Behind All Other Objects).

How To Arrange Objects in a Microsoft PowerPoint Presentation?

Ένας άλλος εναλλακτικός τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τις εντολές που περιεγράφησαν πιο πάνω όταν επιλέγουμε Αυτοκόλλητα (Stickers), Εικόνα (Picture), Σχήμα (Shape), Γραφικό (Graphic) ή Αντικείμενο (Object) είναι να κάνουμε ένα δεξί κλικ πάνω του με το ποντίκι μας. Από το μενού συντόμευσης που εμφανίζεται, στο μέσο μπορούμε να δούμε τις δύο κυρίως εντολές που περιεγράφηκαν: Μεταφορά Εμπρός (Bring Forward) και Μεταφορά Πίσω (Send Backward). Οποιαδήποτε εντολή και εάν επιλέξουμε θα εμφανιστούν πάλι οι εντολές Μεταφορά Εμπρός (Bring Forward), Μεταφορά Σε Πρώτο Πλάνο (Bring To Front) και Μεταφορά Πίσω (Send Backward), Μεταφορά Στο Φόντο (Send To Back).

How To Arrange Objects in a Microsoft PowerPoint Presentation?

Από την περιοχή Τακτοποίηση (Arrange) του tab Μορφή Γραφικών (Graphics Format), μπορούμε να επιλέξουμε και την εντολή Παράθυρο Επιλογής (Selection Pane). Αφού επιλέξουμε την εντολή, εμφανίζεται το Παράθυρο Επιλογής (Selection Pane) στα δεξιά της οθόνης του PowerPoint. Με Το Παράθυρο Επιλογής Μπορούμε Να Δούμε Όλα Τα Αντικείμενα Στην Τρέχουσα Διαφάνεια. Αυτό Διευκολύνει Την Επιλογή Αντικειμένων, Την Αλλαγή Της Σειράς Τους Ή Την Αλλαγή Της Ορατότητας Τους (With the Selection Pane we can See A List Of The Objects in the Current Slide. This Makes It Easier To Select Objects, Change Their Order Or Change Their Visibility).

Με το Παράθυρο Επιλογής (Selection Pane), απλώς με την επιλογή του Αντικειμένου (Object) και με μεταφορά και απόθεση μπορεί να γίνει Μεταφορά Εμπρός (Bring Forward), Μεταφορά Σε Πρώτο Πλάνο (Bring To Front), Μεταφορά Πίσω (Send Backward), Μεταφορά Στο Φόντο (Send To Back).

How To Arrange Objects in a Microsoft PowerPoint Presentation?

Απλώς να θυμάστε, ότι εξαρτάτε από το πόσα Αυτοκόλλητα (Stickers), Εικόνα (Picture), Σχήμα (Shape), Γραφικό (Graphic) ή Αντικείμενο (Object), μπορεί να έχουμε στη Διαφάνεια (Slides), μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εντολές ή συνδυασμό αυτών για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό βίντεο που περιγράφει Πώς Να Μεταφέρετε ένα Αντικείμενο Μπροστά ή Πίσω Σε Μία Παρουσίαση του Microsoft PowerPoint; (How To Bring An Object In Front or Send It Back in a Microsoft PowerPoint Presentation?)

και…

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

SubscribeGreek

 

Leave a comment