Τι είναι και τι κάνει η Διαγραμμάτωση Στο Microsoft Word;

Posted on

What is the Kerning Feature in Microsoft Word?

Διαγραμμάτωση (Kerning) στο Microsoft Word! Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει καν η λέξη Διαγραμμάτωση (Kerning) ή ακόμα και σε τι χρησιμεύει! Η Διαγραμμάτωση (Kerning) στο Word, ρυθμίζει το διάστημα μεταξύ δύο μεμονωμένων γραμμάτων για ένα καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Φανταστείτε λοιπόν, πώς όταν σχεδιάζουμε ένα Έγγραφο (Document), η κάθε γραμματοσειρά τύπου Typeface χρησιμοποιεί το δικό τους είδος Διαγραμμάτωσης (Kerning). Το χαρακτηριστικό αυτό είναι αρκετά χρήσιμο όταν δημιουργούμε ένα Έγγραφο (Document) του Word που χρησιμοποιεί μεγάλη Γραμματοσειρά (Font). Για να χρησιμοποιήσουμε λοιπόν αυτό το χαρακτηριστικό, απλώς διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση.

Τι Είναι Το Kerning Στο Microsoft Word

Στο tab Κεντρική (Home) του Microsoft Word εντοπίζουμε την περιοχή που ονομάζεται Γραμματοσειρά (Home), όπου στο κάτω δεξιό μέρος της περιοχής υπάρχει ένα βέλος. Εάν πλοηγηθούμε πάνω από το βέλος εμφανίζεται ένα Πληροφοριακό (Informational) παράθυρο διαλόγου όπως εμφανίζεται και παρακάτω, όπου και εάν το επιλέξουμε, θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Γραμματοσειρά (Font).

Font Area in Word

Όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα, έχει εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Γραμματοσειρά (Font) που περιέχει δύο καρτέλες. Οι δύο καρτέλες είναι η καρτέλα Γραμματοσειρά (Font) και η καρτέλα Για Προχωρημένους (Advanced).

Font Dialog Box - Advanced

Στην παρακάτω εικόνα, έχει ενεργοποιηθεί η καρτέλα Για Προχωρημένους (Advanced). Η καρτέλα Για Προχωρημένους (Advanced) απαρτίζεται από τρία μέρη. Την Απόσταση Χαρακτήρων (Character Spacing), την Δυνατότητα OpenType (OpenType Features) και την Προεπισκόπηση (Preview).

Advanced tab

Κάτω από την περιοχή Απόσταση Χαρακτήρων (Character Spacing), εντοπίζουμε την εντολή Διαγραμμάτωση Γραμματοσειράς Από: (Kerning For Fonts). Ενεργοποιούμε το κουμπί ελέγχου στα αριστερά της εντολής όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Έπειτα χρησιμοποιούμε τις λαβές αυξομείωσης μεγέθους στα δεξιά, ώσπου να φτάσουμε στην επιθυμητή ρύθμισης. Όσο το αυξάνουμε, μεγαλώνει και η απόσταση μεταξύ των χαρακτήρων και όσο το μειώνουμε, μικραίνει και η απόσταση μεταξύ των χαρακτήρων. Αφού έχουμε τελειώσει με τις ρυθμίσεις που θέλουμε, πατάμε στο κουμπί Οκ για να επιστρέψουμε στο Έγγραφό (Document) μας, και για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις.

Kerning For Fonts

Από προεπιλογή, το χαρακτηριστικό Διαγραμμάτωση (Kerning), δεν είναι ενεργοποιημένο όπου και σημαίνει ότι τον περισσότερο καιρό δεν τη χρειαζόμαστε. Αλλά εάν χρειάζεται να αυξήσουμε την απόσταση μεταξύ των γραμμάτων για το Έγγραφό (Document) μας για οποιοδήποτε λόγο θέλουμε, το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι χρήσιμο.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video που περιγράφει το χαρακτηριστικό Διαγραμμάτωση Στο Microsoft Word 365 (Kerning Feature in Microsoft Word 365).

Μην Ξεχάσετε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a comment