Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel;

Posted on

Microsoft Excel Blog Banner

How To Use Sheet View in Microsoft Excel?

Τώρα στο Microsoft Excel, μπορούμε να δημιουργήσουμε Προσαρμοσμένες Προβολές χωρίς να μας ενοχλούν οι άλλοι χρήστες που εργάζονται στο ίδιο αρχείο. Αυτές οι προβολές ονομάζονται Προβολές Φύλλου (Sheet View). Για παράδειγμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φίλτρο που να εμφανίζει τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για εμάς, χωρίς να επηρεαζόμαστε από άλλους χρήστες που επεξεργάζονται το ίδιο Φύλλο Εργασίας (Worksheet) ταυτόχρονα. Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε πολλαπλές Προβολές Φύλλου (Sheet View) στο ίδιο Φύλλο Εργασίας (Worksheet). Οι Προβολές (Views) που δημιουργούμε είναι προσωρινές, αλλά άμα θέλουμε να τις αποθηκεύσουμε, επιλέγουμε απλώς το Όνομα Προβολής (View Name) από το πτυσσόμενο μενού στα δεξιά της Προβολής Φύλλου (Sheet View), πληκτρολογούμε ένα όνομα και τέλος. Για να μάθετε περισσότερα για τις Προβολές Φύλλου (Sheet View) απλώς συνεχίστε να διαβάζεται την παρακάτω ανάρτηση.

Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel

Στην παρακάτω εικόνα, έχω ανοίξει ένα Βιβλίο Εργασίας (Workbook) του Microsoft Excel που περιλαμβάνει μόνο ένα Φύλλο Εργασίας (Worksheet). ΄Πώς λοιπόν μπορούμε να προσθέσουμε μία Προβολή Φύλλου (Sheet View);

Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel;

Στην παρακάτω εικόνα, έχω επιλέξει το tab Προβολή (View), και έχω εντοπίσει από τα αριστερά της κορδέλας την περιοχή που ονομάζεται Προβολή Φύλλου (Sheet View).

Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel;

Έπειτα από την περιοχή Προβολή Φύλλου (Sheet View), έχω επιλέξει την εντολή Νέα Προβολή Φύλλου (New), όπου και δημιουργείται μία Νέα Προβολή Φύλλου (New Sheet View). Έπειτα μπορούμε να εφαρμόσουμε την ταξινόμηση ή το φιλτράρισμα που θέλουμε ή επιθυμούμε. Μην ανησυχείτε για τα υπόλοιπα, το Excel θα ονομάσει αυτόματα την νέα Προβολή (View).

Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel;

Όταν εφαρμόσουμε μία Προβολή Φύλλου (Sheet View), στο κάτω μέρος δίπλα στο Όνομα (Name) του Φύλλου Εργασίας (Worksheet), θα βρίσκεται ένα σύμβολο σαν μάτι, όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Εάν πλοηγηθούμε από πάνω του, θα εμφανίζει το όνομα του ενεργού Φύλλου Προβολής (Sheet View).

Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel;

Όταν δημιουργούμε μία Νέα Προβολή Φύλλου (New Sheet View), το Excel θα διατηρήσει την αρχική Προβολή (View) και θα την εμφανίσει στον διακόπτη εναλλαγής Προβολής Φύλλου (Sheet View) ως Προεπιλεγμένο (Default) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel;

Όταν δημιουργούμε μία Προβολή Φύλλου (Sheet View) από τα δεξιά της περιοχής Προβολής Φύλλου (Sheet View) της κορδέλας, μπορούμε να επιλέξουμε την εντολή Επιλογές (Options) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Αφού επιλεγεί, εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές Προβολής Φύλλου (Sheet View Options), όπου και μπορούμε να κάνουμε Μετονομασία (Rename) την Προβολή Φύλλου (Sheet View), Αναπαραγωγή (Duplicate) την Προβολή Φύλλου (Sheet View) ή ακόμα και να κάνουμε Διαγραφή (Delete) την Προβολή Φύλλου (Sheet View). Στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το κουμπί Εναλλαγή Σε (Switch To) για να μεταφερθούμε σε μία άλλη Προβολή Φύλλου (Sheet View).

Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel;

Όταν επιλέγουμε Προσωρινή Προβολή (Temporary View) από τον διακόπτη εναλλαγής Προβολής Φύλλου (Sheet View), η Προβολή (View) είναι προσωρινή, οπότε εάν θέλουμε να την διατηρήσουμε, θα πρέπει να επιλέξουμε το Όνομα Προβολής (View Name), να πληκτρολογήσουμε το Νέο Όνομα (New Name) και να πατήσουμε στο κουμπί Enter.

Όλες οι Προβολές Φύλλου (Sheet Views) που έχουμε δημιουργήσει, θα είναι διαθέσιμες για χρήση, χρησιμοποιώντας το διακόπτη εναλλαγής Προβολής Φύλλου (Sheet View) και από το πτυσσόμενο μενού επιλέγουμε απλώς την Προβολή Φύλλου (Sheet View) που θέλουμε.

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την Προβολή Φύλλου (Sheet View) που δημιουργήσαμε, μπορούμε να επιλέξουμε την εντολή Διατήρηση Προβολής Φύλλου (Keep) που βρίσκεται στο κάτω δεξιό μέρος της περιοχής Προβολής Φύλλου (Sheet View), όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φύγουμε από την τρέχουσα Προβολή Φύλλου (Sheet View) επιλέγοντας το κουμπί Έξοδος Από την Προβολή Φύλλου (Exit) από την περιοχή Προβολής Φύλλου (Sheet View).

How To Use Sheet View in Microsoft Excel?

Να έχετε υπόψη τις παρακάτω πληροφορίες:

  • Όταν είμαστε έτοιμοι να εμφανίσουμε μία συγκεκριμένη Προβολή (View), την επιλέγουμε απλώς από τον διακόπτη εναλλαγής Προβολής Φύλλου (Sheet View).
  • Εάν άλλοι χρήστες δουλεύουν την ίδια χρονική στιγμή στο ίδιο αρχείο, και είτε κάνουμε ταξινόμηση ή φιλτράρισμα, θα ρωτηθούμε εάν θέλουμε να εφαρμόσουμε την ταξινόμηση ή το φιλτράρισμα μόνο για εμάς ή για όλους.
  • Ο διακόπτης εναλλαγής Προβολής Φύλλου (Sheet View) μπορεί να εμφανίσει Προβολές (Views) μόνο από το ενεργό Φύλλο Εργασίας (Worksheet).
  • Εάν επιλέξουμε την Προεπιλεγμένη Επιλογή (Default Option), η Προβολή (View) θα αποκατασταθεί από εκεί που ξεκινήσαμε.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό βίντεο που περιγράφει Πώς Να Χρησιμοποιήστε Την Προβολή Φύλλου Στο Microsoft Excel; (How To Use Sheet View in Microsoft Excel?)

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a comment