Πώς Να Ενεργοποιήσετε Τις Ιδέες Σχεδίασης Για Κενές Παρουσιάσεις στο Microsoft PowerPoint;

Posted on

Microsoft PowerPoint Blog Banner

How To Activate Design Ideas For Blank Presentations in Microsoft PowerPoint?

Σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε για τις Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) που είναι διαθέσιμες στο Microsoft PowerPoint. Είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο ελέγχει το περιεχόμενο της τρέχουσας Διαφάνειας (Slide) και μας παρέχει μία ποικιλία από επιλογές Σχεδίασης (Design) ως προτεινόμενες. Σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, είχα περιγράψει πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιείστε το χαρακτηριστικό Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) στο Microsoft PowerPoint. Τώρα τα καλά νέα είναι, ότι ακόμα και εάν δημιουργείτε μία Παρουσίαση (Presentation) από την αρχή και έχετε κολλήσει μην γνωρίζοντας από πού να ξεκινήστε, εμφανίζεται το χαρακτηριστικό Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) με προτεινόμενες ιδέες ακόμα και για Κενές Παρουσιάσεις (Blank Presentations). Απλώς συνεχίστε να διαβάζετε την παρακάτω ανάρτηση για να μάθετε πώς.

Πώς Να Ενεργοποιήσετε Τις Ιδέες Σχεδίασης Για Κενές Παρουσιάσεις στο Microsoft PowerPoint

Από την Προβολή Backstage, και από το πτυσσόμενο μενού από τα αριστερά θα πρέπει να επιλέξουμε την κατηγορία Νέο (New) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Έπειτα από το μέσο του μενού και στο μέσο επιλέγουμε την εντολή Νέα Κενή Παρουσίαση (New Blank Presentation).

How To Activate Design Ideas For Blank Presentations in Microsoft PowerPoint?

Αφού επιλέξουμε την εντολή Νέα Κενή Παρουσίαση (New Blank Presentation) στα αριστερά του παραθύρου της Παρουσίασης (Presentation) του PowerPoint, ενεργοποιείται το παράθυρο εργασιών Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Εάν πλοηγηθούμε στο παράθυρο εργασιών Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) θα δούμε όλες τις Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) που είναι διαθέσιμες για χρήση, όπου και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε μία για την Κενή μας Παρουσίαση (Presentation). Εάν επιθυμούμε να σταματήσουμε να εμφανίζονται οι Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) κάθε φορά που δημιουργούμε μία Κενή Παρουσίαση (Blank Presentation) μπορούμε να επιλέξουμε την εντολή που αναγράφεται στο πάνω μέρος του παραθύρου εργασιών Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) και αναφέρει Διακοπή Εμφάνισης Ιδεών Για Νέες Παρουσιάσεις (Stop Showing Ideas For New Presentations). Με την επιλογή της εντολής, οι Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) θα σταματήσουν να εμφανίζονται κάθε φορά που δημιουργούμε μία Νέα Κενή Παρουσίαση (New Blank Presentation).

How To Activate Design Ideas For Blank Presentations in Microsoft PowerPoint?

Εάν όμως μετανιώσουμε που σταματήσαμε να εμφανίζονται οι Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) για Νέες Κενές Παρουσιάσεις (New Blank Presentations), για να μπορέσουμε να το ενεργοποιήσουμε και πάλι θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Αρχείο (File) και από την Προβολή (View) Backstage από τα αριστερά του μενού που εμφανίζεται να επιλέξουμε την εντολή Επιλογές (Options) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

How To Activate Design Ideas For Blank Presentations in Microsoft PowerPoint?

Αφού επιλέξουμε την εντολή Επιλογές (Options), εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Επιλογές του PowerPoint (PowerPoint Options) όπως εμφανίζεται και παρακάτω όπου και η κατηγορία Γενικά (General) είναι ενεργοποιημένη από τα αριστερά.

How To Activate Design Ideas For Blank Presentations in Microsoft PowerPoint?

Στην κατηγορία Γενικά (General) του παραθύρου διαλόγου Επιλογές Του PowerPoint (PowerPoint Options), θα πρέπει να πλοηγηθούμε στο κάτω μέρος του παραθύρου μέχρι να εντοπίσουμε την περιοχή που ονομάζεται Εργαλεία Σχεδίασης PowerPoint (PowerPoint Designer) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Εδώ και κάτω από την περιοχή που αναγράφει Οι Προτάσεις Για Την Ομάδα Καρτών Σας Εμφανίζονται Στο Παράθυρο Σχεδίαση, Όταν Δημιουργείται Ένα Νέο Κενό Έγγραφο (Suggestions For Our Deck Are Shown in the Designer Pane When We Create A New Blank Document), θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το κουμπί ελέγχου στα αριστερά που αναγράφει Αυτόματη Εμφάνιση Προτάσεων Κατά την Διάρκεια Μίας Νέας Παρουσίασης (Automatically Show Me Suggestions When I Create A New Presentation).

How To Activate Design Ideas For Blank Presentations in Microsoft PowerPoint?

Μία πολύ διαδικασία. Κατά την προσωπική μου άποψη οι Ιδέες Σχεδίασης (Design Ideas) είναι πολύ χρήσιμες και απαραίτητες ακόμα και εάν ξεκινάμε μία Παρουσίαση (Presentation) από την αρχή.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό βίντεο που περιγράφει Πώς Να Ενεργοποιήσετε Τις Ιδέες Σχεδίασης Για Κενές Παρουσιάσεις στο Microsoft PowerPoint; (How To Activate Design Ideas For Blank Presentations in Microsoft PowerPoint?)

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a comment