Υπηρεσία Μεταφραστής Microsoft Online Στο Word 365

Posted on

Microsoft Online Translator in Word 365

Έχετε ‘Χαθεί’ καμία φορά στη ‘Μετάφραση’ (Lost In Translation); Χρειαστήκατε ποτέ να μεταφράσετε κάτι γρήγορα και δεν μπορούσατε; Υπάρχουν τόσες πολλές γλώσσες στον κόσμο που δεν τις προλαβαίνουμε καν. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να στεναχωριόμαστε περεταίρω. Εδώ κάνει την εμφάνισή της η Υπηρεσία Microsoft Online Μεταφραστής (Translator) στο Microsoft Word 365. Τώρα μπορούμε να μεταφράσουμε ολόκληρα έγγραφα, συγκεκριμένες λέξεις, φράσεις ή προτάσεις σε 60 διαφορετικές γλώσσες απευθείας μέσα από το Microsoft Word 365. Απλώς συνεχίστε να διαβάζεται παρακάτω την ανάρτηση για να δείτε πώς δουλεύει ο Μεταφραστής (Translator) της Microsoft.

Μεταφραστής Εγγράφου Στο Word 365

Πρώτα θα πρέπει να επιλέξουμε μία λέξη, παράγραφο ή όλο το έγγραφο και να κάνουμε ένα δεξί κλικ με το ποντίκι μας. Αφού το κάνουμε, εμφανίζεται το μενού συντόμευσης όπου και θα πρέπει να επιλέξουμε την εντολή Μετάφραση (Translate) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

Right Click - Translate

Άλλος τρόπος είναι να επιλέξουμε το tab Αναθεώρηση (Review) και εντοπίζουμε την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Γλώσσα (Language) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

Review Tab

Αφού εντοπίσουμε την περιοχή Γλώσσα (Language) επιλέγουμε την εντολή Μετάφραση (Translate), όπου και από το πτυσσόμενο μενού έχουμε στη διάθεσή μας τις εξής δύο εντολές:

  • Μετάφραση Επιλογής (Translate Selection): Μπορούμε να δούμε τις μεταφράσεις από την τρέχουσα επιλογή που έχουμε από την Υπηρεσία Microsoft Translator Online.
  • Μετάφραση Εγγράφου (Translate Document): Μπορούμε να μεταφράσουμε το έγγραφό μας με την Υπηρεσία Microsoft Online Translator. Το μεταφρασμένο έγγραφο θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό έγγραφο σε ένα νέο παράθυρο.

Translate drop down menu

Όποιον τρόπο και να χρησιμοποιήσουμε, θα εμφανιστεί το παράθυρο εργασιών Μεταφραστής (Translator) στα δεξιά του Εγγράφου (Document) μας όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Το παράθυρο εργασιών Μεταφραστής (Translator) αποτελείται από δύο κυρίως καρτέλες και που είναι οι εξής:

  • Επιλογής (Selection): Που σημαίνει ότι θα μεταφραστεί το επιλεγμένο κείμενο.
  • Έγγραφο (Document): Που σημαίνει ότι θα μεταφραστεί ολόκληρο το έγγραφο.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, θα έχουμε και μία προεπισκόπηση από το Επιλεγμένο Κείμενο (Selected Text) ή Επιλεγμένο Έγγραφο (Selected Document).

Τότε το παράθυρο εργασιών Μεταφραστής (Translator) χωρίζεται στις εξής δύο περιοχές:

  • Από (From): Όπου και καθορίζουμε την Γλώσσα (Language) από το οποίο το επιλεγμένο κείμενο θα μεταφραστεί Από (From). Στο παρακάτω παράδειγμα, η Γλώσσα Από (Language From) είναι η Ελληνική (Greek), όπου και μπορούμε να δούμε ότι έχει Εντοπισθεί (Detected).

Translator Task Pane

Εάν πλοηγηθούμε προς τα κάτω στο παράθυρο εργασιών Μεταφραστής (Translator) θα δούμε και την δεύτερη περιοχή η οποία είναι η:

  • Προς (To): Όπου και καθορίζουμε σε ποια Γλώσσα (Language) θέλουμε να μεταφραστεί το επιλεγμένο κείμενο. Όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα, το επιλεγμένο κείμενο έχει μεταφραστεί στην Αγγλική (English) γλώσσα.

Στο κάτω δεξιό μέρος του παραθύρου εργασιών Μεταφραστής (Translator), βρίσκεται το κουμπί Εισαγωγή (Insert) όπως εμφανίζεται και παρακάτω. Με την επιλογή του κουμπιού Εισαγωγή (Insert), το Μεταφρασμένο (Translated) κείμενο θα εισαχθεί στο έγγραφό μας.

Translator From To

Στο μέσο του παραθύρου εργασιών Μεταφραστής (Translator) βλέπουμε το Πάνω (Up) και Κάτω (Down) Βέλος (Arrow) που βρίσκονται εκεί. Με την επιλογή αυτών των Βελών (Arrows) θα ανταλλάξουν θέσεις οι Γλώσσες (Languages) Από (From) με το Προς (To).

Swap From To

Στην παρακάτω εικόνα, από το παράθυρο εργασιών Μεταφραστής (Translator), έχω επιλέξει την καρτέλα Έγγραφο (Document) και από την περιοχή Από (From) ο Αυτόματος Εντοπισμός (Auto-Detect) εντολή έχει ενεργοποιηθεί. Έπειτα από την περιοχή Προς (To), έχω επιλέξει την γλώσσα στην οποία θα μεταφραστεί το κείμενο και η οποία είναι η Αγγλική (English) Γλώσσα (Language).

Αφού κάνουμε όλες τις ρυθμίσεις, το μόνο που απομένει είναι να πατήσουμε στο κουμπί Μετάφραση (Translate) όπως εμφανίζεται και παρακάτω.

Translator From To

Αφού πατήσουμε στο κουμπί Μετάφραση (Translate), μπορούμε να δούμε την πορεία της Μετάφρασης (Translation). Επίσης μπορούμε να παρατηρήσουμε το εξής:

Δημιουργήσετε Ένα Μεταφρασμένο Αντίγραφο Αυτού Του Εγγράφου Με Την Υπηρεσία Microsoft Translator

(Create A Translated Copy Of This Document With The Microsoft Translator Service)

Translating

Στην παρακάτω εικόνα, μπορούμε να δούμε ότι η Μετάφραση (Translation) έχει Ολοκληρωθεί (Completed) και ότι το Μεταφρασμένο Έγγραφο Είναι Ανοιχτό Σε Ξεχωριστό Παράθυρο (The Translated Document Is Open In A Separate Window).

Translation Complete

Σημειώστε ότι εάν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τις Υπηρεσίες Μicrosoft Online Translator, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τις Έξυπνες Υπηρεσίες (Intelligent Services) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα. Για να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε τις Έξυπνες Υπηρεσίες (Intelligent Services) απλώς διαβάστε μία προηγούμενη ανάρτηση μου που ονομάζεται Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Έξυπνων Υπηρεσιών (Activate Deactivate Intelligent Services).

Intelligent Services

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video που περιγράφει τον καινούργιο Μεταφραστή της Microsoft στο Microsoft Word 365 (Microsoft Translator in Microsoft Word 365).

Μην ξεχάσετε να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube!

YouTube Channel

Leave a comment