Τι Κάνει Η Λειτουργία Αφής/Ποντικιού Στις Εφαρμογές Του Microsoft Office;

Posted on

What Is The Touch/Mouse Mode Feature Available in Microsoft Office Applications?

Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι τώρα διαθέσιμο στις εφαρμογές του Microsoft Office, και είναι η Λειτουργία Αφής/Ποντικιού (Touch/Mouse Mode). Τι κάνει αυτή η λειτουργία όμως; Αυξάνει η αφήνει το ίδιο την απόσταση μεταξύ των εντολών της κορδέλας στις εφαρμογές του Microsoft Office. Η Λειτουργία Αφής (Touch Mode), μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα προγράμματα χωρίς το ποντίκι και μόνο με την αφή, εφόσον το επιτρέπει η συσκευή μας. Η Λειτουργία Ποντικιού (Mouse Mode) μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα προγράμματα με το ποντίκι μας. Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Λειτουργία Αφής/Ποντικιού (Touch/Mouse Mode), απλώς συνεχίστε να διαβάζετε την παρακάτω ανάρτηση.

Νέα Λειτουργία Αφής Ποντικιού Στο Office 365

Στην παρακάτω εικόνα, έχω επιλέξει το πτυσσόμενο μενού στα δεξιά της Γραμμής Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης (Quick Access Toolbar). Αφού εμφανιστεί το πτυσσόμενο μενού, εντοπίζω και επιλέγω την εντολή Λειτουργία Αφής/Ποντικιού (Touch/Mouse Mode) όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.  Βρίσκονται και άλλες εντολές στη Γραμμή Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης (Quick Access Toolbar), τις οποίες μπορούμε να προσθέσουμε, απλώς ενεργοποιώντας τις.

Quick Access Toolbar Commands

Αφού επιλεγεί η εντολή Λειτουργία Αφής/Ποντικιού (Touch/Mouse Mode) και ενεργοποιηθεί, τοποθετείται στην περιοχή Γραμμής Εργαλείων Γρήγορης Πρόσβασης (Quick Access Toolbar). Εάν την επιλέξουμε την εντολή, έχουμε στη διάθεσή μας τις εξής δύο επιλογές από τις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε και που είναι οι εξής:

  • Ποντίκι: Βασική Κορδέλα και εντολές, η οποία είναι Βελτιστοποιημένη Για Χρήση Με Το Ποντίκι (Mouse: Standard Ribbon and commands, which are Optimized For Use With the Mouse).

Στην παρακάτω εικόνα είναι ανοιχτή η εφαρμογή του Microsoft Word, και το χαρακτηριστικό Λειτουργία Ποντίκι (Mouse Mode) ενεργοποιημένο, και όλες οι αποστάσεις μεταξύ των εντολών και εικονιδίων είναι όπως ακριβώς ήταν, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε με το ποντίκι μας.

Mouse Touch Mode Feature

  • Αφή: Μεγαλύτερη Απόσταση Μεταξύ Εντολών, η οποία είναι Βελτιστοποιημένη Για Τη Χρήση Με Αφή (Touch: More Space Between Commands, which are Optimized For Use With Touch).

Στην παρακάτω εικόνα, είναι ανοιχτή η εφαρμογή του Microsoft Word, και το χαρακτηριστικό Λειτουργία Αφής (Touch Mode) είναι ενεργοποιημένη και παρατηρούμε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των εντολών και εικονιδίων έχει μεγαλώσει έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση τους με τα δάχτυλα.

Microsoft Word Touch Mode

Στην παρακάτω εικόνα, είναι ανοιχτή η εφαρμογή του Microsoft Excel, και το χαρακτηριστικό Λειτουργία Αφής (Touch Mode) είναι ενεργοποιημένη και παρατηρούμε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των εντολών και εικονιδίων έχει μεγαλώσει έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση τους με τα δάχτυλα.

Microsoft Excel Touch Mode

Στην παρακάτω εικόνα, είναι ανοιχτή η εφαρμογή του Microsoft PowerPoint, και το χαρακτηριστικό Λειτουργία Αφής (Touch Mode) είναι ενεργοποιημένη και παρατηρούμε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των εντολών και εικονιδίων έχει μεγαλώσει έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση τους με τα δάχτυλα.

Microsoft PowerPoint Touch Mode

Στην παρακάτω εικόνα, είναι ανοιχτή η εφαρμογή του Microsoft Outlook, και το χαρακτηριστικό Λειτουργία Αφής (Touch Mode) είναι ενεργοποιημένη και παρατηρούμε ότι οι αποστάσεις μεταξύ των εντολών και εικονιδίων έχει μεγαλώσει έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση τους με τα δάχτυλα.

Microsoft Outlook Touch Mode

Αρκετή χρήσιμη λειτουργία, για να δουλεύει κάποιος είτε με τα δάχτυλά του είτε με το ποντίκι ανάλογα με τη δεδομένη στιγμή και αναγκαιότητα.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video που περιγράφει τη Λειτουργία Αφής/Ποντικιού Στις Εφαρμογές Του Microsoft Office (Touch/Mouse Mode Feature available in Microsoft Office Applications).

Μην Ξεχάστε Να Γραφτείτε Στο Κανάλι Μου Στο YouTube.

YouTube Channel

Leave a comment